Tips Bisnes Air Jus Mangga Dari Puan Ainon ABS

bisnes-air-jus-manggaAllahamdullilah dah lega kepala otak aku yang serabut ni. Sebelum ini menggunakan Maxis Broad Band Kuota 5GB, bila tiba malam sahaja, confirm talian akan menjadi perlahan, gambar difacebook pun confirm tak boleh keluar punya, apatah lagi kalau nak add follower di Instagram ….. Fuhh sembang macam ramai sangat follower di Instagram ya….gelak sikit hah..hah

Baru sahaja tadi selesai aktiviti pemansangan Unifi dirumah aku.. Harap harap lepas ni semuanya berjalan lancar. maklumlah dalam bisnes online , talian internet seumpama nadi kepada bisnes, kalau tidak bukan bisnes online namanya..

Kebetulan masa ‘google’ terjumpa tips bisnes air jus buah yang dikongsikan Puan Ainon iaitu pengasas PTS Media Group Sdn Bhd yang banyak berkongsi tips dan ilmu bisnes samada secara online ataupun offline.

Puan Ainon Mohd

Tip bisnes air jus mangga dari Puan Saidatul Azam Yahaya:

Setiap kali bulan Ramadhan saya dan suami meniaga air buah-buahan segar di pasar Ramadhan. Pengalaman kami selama 5 tahun..

Gunakan mangga masak yang segar. Jangan sebab nak untung lebih awak gunakan mangga ‘lelong’. Saya pilih sendiri, jangan harapkan pekerja kedai itu yang pilih. Bukan cerewet tapi cerewet untuk jaga customer, kalau nak customer datang balik cari kita.

Basuh bersih-bersih, kupas, blend dengan sedikit air suling. Jangan guna air paip. Tapis untuk asingkan serat mangga. Apabila ada customer order baru tuangkan air gula. Aada customer mahu kurang manis. Tanpa ada pewarna! Original!

Buat macam mana kita mahu minum. Mesti customer datang balik!

tips-bisnes-air-puan-ainon

Itulah serba sedikit tips bisnes air jus mangga. Hakikatnya dewasa ini memang ramai yang perihatin dalam menjaga kesihatan. Pelanggan memang diutamakan dalam perniagaan, kalau tidak mereka tidak akan setia dengan anda. Kalau mereka puas hati mereka akan beli berkali kali dengan anda sampai bila-bila selagi anda tidak tutup kedai…

Banyak lagi perkongsian dari Puan Ainon yang anda boleh dapatkan. Beliau juga mengasaskan sekolah bisnes  yang dikenali sebagai ABS Business School  boleh follow dan add Puan Ainon dan ABS Ainon Business School untuk tambah ilmu bisnes anda…

Okeylah lain kali kita cerita lagi…Nak sambung layan live streaming, nak test speed Unifi ni….

56 Comments

  1. Oja Samid October 17, 2015
    • saniyunus October 18, 2015
  2. Adzrif Sidek October 18, 2015
    • saniyunus October 18, 2015
  3. Helmi Onexox October 18, 2015
    • saniyunus October 18, 2015
  4. Etuza October 18, 2015
    • saniyunus October 18, 2015
  5. Etuza October 18, 2015
    • saniyunus October 18, 2015
  6. Wanyob October 18, 2015
    • saniyunus October 18, 2015
  7. titan October 18, 2015
    • saniyunus October 18, 2015
  8. MOHD SHUBHI ABDUL October 18, 2015
    • saniyunus October 18, 2015
  9. Uncle Zuan October 18, 2015
    • saniyunus October 18, 2015
  10. mrhanafi October 18, 2015
  11. reezluv October 19, 2015
  12. Noriza Rahman October 19, 2015
    • saniyunus October 19, 2015
  13. Raihanah Ahmad October 20, 2015
    • saniyunus October 20, 2015
  14. Alin Marlini October 20, 2015
    • saniyunus October 20, 2015
  15. Hafizul October 21, 2015
    • saniyunus October 21, 2015
  16. SuperNifz October 21, 2015
    • saniyunus October 21, 2015
  17. Ikhwan October 21, 2015
    • saniyunus October 21, 2015
  18. Yaya Natsumi October 21, 2015
    • saniyunus October 23, 2015
  19. kaki pelangi October 22, 2015
    • saniyunus October 23, 2015
  20. musadun October 22, 2015
    • saniyunus October 23, 2015
  21. Anuar October 22, 2015
  22. kerja sendiri October 26, 2015
    • saniyunus October 27, 2015
  23. azimah mohd zainuddin November 2, 2015
    • saniyunus November 3, 2015
  24. Eintan Nurfuzie November 2, 2015
    • saniyunus November 3, 2015
  25. Aryn Fadz Lee November 30, 2015
    • saniyunus November 30, 2015
  26. Datin Tyka February 4, 2016
    • saniyunus February 8, 2016
  27. Olie December 6, 2016
    • saniyunus December 11, 2016

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam

Blogged.my ping blog