Semua Orang Boleh Buat Bisnes Online Kalau Tahu Teknik Rahsia Ni.

buat-bisnes-online

Ramai sebenarnya tercari cari teknik sebenar nak buat bisnes online. Termasuklah anda yang sedang membaca post ni. Ya andalah siapa lagi kan. Jangan terasa ya, alahh gurau pun tak boleh.

Ada yang follow sifu yang hebat-hebat pun tak sedar teknik rahsia buat bisnes online ni, ataupun memang mereka tak di ajarpun.

Sebenarnya memang ada banyak cara anda boleh buat bisnes online. Dan banyak step dan flow yang anda kena lalui..

Sebenarnya sebaik-baiknya anda mulakan dengan apa yang ada ditangan. Kalau ada bajet sikit kita buat cara bajet sikit. Kalau ada bajet lebih sikit kita buat cara yang lebih cepat sikit.

Bila buat bisnes online ni, banyak benda teknikal yang kita kena tahu dan ada langkah-langkahnya.
Ini Contoh Step:

1.Cari Produk/ Masalah? Untuk Dijual.
Kalau belajar MB2000 kita disuruh mencari masalah pelanggan dan kemudian kita cari produk untuk menyelesaikan masalah mereka tu

2.Sediakan Platform/ Page untuk menjual.
Yang murah guna facebook fanpage. Kalau ada modal boleh buat website/ministe.

3.Automasikan dengan sistem.
Ini pun boleh dilakukan jika ada modal. Anda boleh ada sistem untuk menerima bayaran dan menerima tempahan. Kalau tak ada boleh aje guna whatsapp dan telegram untuk close sales. Susah nak close sales. Guna Teknik Close Sales Ni!

4.Tarik Traffik ke paltform jualan.
Kalau nak tarik trafik pun anda boleh guna cara percuma atau berbayar. Cuma bezanya cepat atau lambat aje.. Faham tak? Tak faham?
Hahh macam ni. Untuk cara percuma kita boleh guna cara berikut.

1.Posting di group group iklan percuma di facebook.
2.Posting di website iklan seperti usahawan.com, iklanpercuma.com atau diforum-forum seperti cari.com.my
4.Guna teknik SEO untuk website anda. Supaya dapat ranking tinggi dah mudah dicari pelanggan. Ini kena mahir nak buat artikel dan tahu macma mana nak buat SEO.
5.Buat artikel di lama-laman seperti hubpages, Slideshare, Linkedin, Reedit buat nota di Facebook note.
6.Media social yang lain seperti Instagram, Twitter, Google Plus, Tumblr dan Pinterest. Buat profile yang menarik
dan buat link ke fanpage/ website anda. Gunakan Linked account di Instagram dimana anda boleh post entri sekali dan pergi ke
Facebook,Twitter, Tumble, Flikr dan Foursquare. Senang kan? post sekali aje terus di post kat tempat tempat lain tu.

Banyak yang kena buat kan. Dah namanya pun percuma, letih tu biasalah, kalau tak letih tak rasa nanti nikmat bila senang. Barulah ada fun dalam kerja korang.

Nak senang? Guna aje cara berbayar, itupun kalau korang ada modal, korang boleh guna facebook advertisement atau google adwords. Ini pun kena belajar juga kalau nak tahu, kalau tak buat try anda error dan langgar tembok beberapa kali sebelum dapat hasil. Nak belajar Fbads boleh follow Sifufbads atau tuan Firdaus Aziz.  Nak belajar Google Adwords boleh follow guru ni… SeniAdwords atau tanya SifuAdwords ni

Memang susah kalau kalau korang kosong dan tanpa apa-apa ilmu. Tapi kamon lah, jangalah cepat putus asa. Jalan masih jauh dihadapan, kalau korang bermula sekarang memang boleh punya. Syaratnya jangalah putus asa. Mana ada orang yang berjaya dengan putus asa. Kecuali dia Berjaya Gagal!

Ini baru bab teknikal sikit dah nak fedup. Sebenarya bila buat bisnes online ada juga yang berjaya buat jualan hanya menggunakan profile dan fanpage sahaja. Tak payah nak keluar kos sana sini.

Tapi satu Teknik Rahsia ni korang mesti terrer kalau nak buat bisns online. Memang betullah, Teknik ni sangat jarang disentuh dalam ebook mahupun seminar dalam dan luar negara. Tapi ramai prospek akan beli produk kita online sebab “terjerat” dengan teknik ni. Cuma dieorg tak perasan je. Tak kesahlah apa-apa niche sekalipun.

Berminat tak nak tahu Teknik Rahsia Ni?

Boleh picit Link Sini –>Teknik Rahsia Bisnes Online

Memang tak rugi kalau korang baca teknik rahsia tu nanti. Sebabnya nanti korang boleh guna sampai bila-bila. Ya sampai bila-bila dan dimana-mana pun.. walau pun di planet Pluto dengan kaum Nameq. Hah dah merapu lah tu..

Selamat berbisnes online ya. Jemput Share dan Like. Orang kata sebarkan kebaikan kat orang lain pun dapat pahala.
All The Best untuk korang semua ya.

22 Comments

  1. Anuar February 24, 2016
    • saniyunus February 26, 2016
  2. Raihanah Ahmad February 24, 2016
    • saniyunus February 26, 2016
  3. Tonik Ajaib February 24, 2016
    • saniyunus February 26, 2016
  4. Noriza Rahman February 25, 2016
    • saniyunus February 26, 2016
  5. Hairul Hissam February 25, 2016
    • saniyunus February 26, 2016
  6. Wooclip March 10, 2016
    • saniyunus March 13, 2016
  7. sabree hussin March 13, 2016
    • saniyunus March 13, 2016
    • saniyunus March 18, 2016
  8. ika magicalips March 24, 2016
    • saniyunus March 24, 2016
  9. Lin Chalo April 12, 2016
    • saniyunus April 14, 2016
  10. Lin Chalo April 12, 2016
    • saniyunus April 14, 2016

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam

Blogged.my ping blog