Review Webinar Buat Duit Online Melalui Internet

Sebagaimana yang telah saya janjikan dalam entri yang lepas berkenaan Webinar Percuma Gobala Krishnan, kali ini saya akan kongsikan apa yang didedahkan dalam webinar buat duit online tersebut.

Webinar-Buat-Duit-Online-Melalui-Internet

Bonus Istimewa!

Sebaik sahaja anda masuk ke link yang diberikan dalam email anda akan nampak paparan seperti diatas. Saya juga telah mengikutinya dan pada masa tersebut ada lebih kuran 116 peserta yang turut serta untuk mendapatkan ilmu pemasaran affiliate atau buat duit online melalui internet.

Masa 1 jam yang diberikan berlalu dengan pantas dengan pelbagai maklumat buat duit online yang dikongsikan antaranya:

Buat Duit Dengan Money Site Bukan Blog

Apa yang beliau cadangkan adalah dengan membina ‘Money Site” bukan blog untuk menjana pendapatan pasif yang anda akan bina dan tinggalkan. Beliau kongsikan salah satu “Money Site”  antarabangsa beliau yang sudah tidak sentuh hampir 3 tahun ia masih menjana pendapatan setiap bulan kepada beliau.

Beliau tekankan untuk kita membina “Money Site” dalam bahasa malaysia kerana:

  • Pasaran Malaysia masih luar untuk diterokai.
  • Kurangnya persaingan.
  • Senang nak dapat no #1 di Google.
  • Kos outsource yang masih murah.

Ia juga merupakan strategi pemasaran affiliate jangka panjang dan automatik 100%. Sudah tentu komisen juga akan datang secara automatik. Apa kerja yang anda perlu buat:

Flow-Membina-Money-Site

Membina Money Site

Ada 6 langkah untuk anda bermula:

  1. Langkah 1: Pilih Niche Market Yang Betul
  2. Langkah 2:Pasang WordPress dan Theme
  3. Langkah 3: Tulis 30-40 artikel yang mesra SEO
  4. Langkah 4: Dapatkan links & ranking dari Google
  5. Langkah 5: Dapatkan trafik dari media sosial.
  6. Langkah 6: Kumpul list dengan Autoresponder

       Pilih Niche Market Yang Betul

  • 1 niche adalah untuk satu website.
  • Jangan memilih niche yan telalu kecil kerana trafik akan berkurangan atau tiada trafik langsung.
  • Sebagai contohnya dalam market “Weight Loss” adalah niche yang terlalu umum dan banyak persaingan, jadi anda boleh pergi pada sub-niche iaitu ‘Diet’ tetapi bukan ‘Paleo Diet’, ini adalah mikro niche.

      Bina Website Dengan Worpress

  • Dapatkan hosting dan domain.
  • Pastikan domain anda ada kata kunci yang berkaitan dengan niche yang anda pilih.
  • Pasang worpress dan install theme yang sesuai.
  • Gunakan theme yang bersih dan senang dibaca.
  • Jangan letakkan banner, Adsense/Nuffnang/ Adverlets

     Tulis Artikel Mesra SEO

  • Berasaskan Kata Kunci
  • Gunakan Google Keyword Planner
  • Buat 30- 40 muka surat artikel
  • Pastikan 300- 500 patah perkataan

     Bina Link & Trafik dari Google

  • Lebih link adalah lebih tinggi trafik
  • Tinggalkan komen di blog lain.
  • Gunakan forum
  • Submit ke directory
  • Pasang Google Analytics
  • Semak dan tingkatkan rank website anda.
  • Gunakan plug in untuk check rank website anda

     Tarik Trafik Dari Media Sosial

  • Dicadangkan menggunakan Facebook Comment Plugin
  • Tidak menggunakan comment yang biasa untuk elakkan SPAM.
  • Pasang Plugin Social Sharing icon.

    Bina Senarai Email Anda

  • Gunakan autoresponder yang bagus, contonhya Aweber
  • Kita gunakan list follow up untuk buat tawaran affiliate lain.
  • Boleh buat follow up untuk  tawaran istimewa atau offer yang lain
  • Sediakan ebook PDF percuma untuk tarik subsriber.
Formula-mudah-buat-duit-online

Formula Mudah Buat Duit Online

Selepas itu anda perlu tetapkan matlamat untuk ‘Money Site”Apa dia matlamat itu?

  1. Dapatkan 100- 500 pelawat sehari
  2. 10- 30 pelanggan email sehari
  3. 75% Trafik akan dihantar ker link Affiliate
  4. Dapatkan 1- 3% Conversion Rate.

Saya harap anda nampak dengan jelas macam mana teknik buat duit online melalui pemasaran affiliate ini. Memang banyak kerja dan masa kena laburkan. Ini kalau anda nak buat sendiri….Tapiii

 

Beliau kongsikan dengan cara paling mudah dengan sistem yang dibangunkan sendiri untuk buat semua benda ni, jadi ia kurang kan masa anda untuk buat perkara teknikal:

  1. Ready made Website Affiliate
  2. Masa setup dalam 5 minit sahaja
  3. Tidak perlu hosting
  4. Tidak perlu domain
  5. Tidak perlu pasang/ upload skrip
  6. Desing Theme yang profesional
  7. Jimat lebih RM320 setahun
  8. Free sistem autoresponder
  9. Tutorial lengkap..

Apa yang anda kena buat?

  1. Buat artikel dalam 30- 40 artikel- ambil masa sikit.
  2. Buat kajian keyword -panduan disediakan
  3. Buat setting dalam 5 minit sahaja. Panduan disediakan

3 Bonus Istimewa:

  1. Rahsia Email -bernilai RM120 setahun
  2. PaypalMalaysia.com -bernilai RM60 setahun
  3. Kuasaicpanel.com -bernilai RM60 setahun

 

Bersama Jaminan Istimewa

  1. Jaminan pulang wang 30 hari
  2. Tanpa banyak soal
  3. Tanpa risiko mencuba

Jadi kalau anda yang tak joint lagi webinar buat duit online melalui internet boleh pergi lawati webinar tersebut.

Siapa yang patut dapatkan?

  1. Orang yang tiada asas blogging.
  2. Orang yang nak buat affiliate jangka panjang, set dan tinggalkan.
  3. Orang yang nak buat aset, set dan tinggalkan.
  4. Orang yang nak cari side income RM800 – RM1000 sebulan.
  5. Orang yang masih baru dalam bisnes online.
  6. Orang yang tak tahu nak set domain dan hosting, theme, plugin, keyword planner, autoresponder..banyak lagilah.
  7. Orang yang ada modal.

Siapa yang tak patut dapatkan?

  1. Anda yang dah pandai dalam berblogging.
  2. Orang yang malas nak buat kerja rumah seperti buat artikel dan kajian kata kunci.
  3. Orang yang nak goyang kaki duit masuk.
  4. Orang yang tak nak income tetap dari pemasaran affiliate.
  5. Orang yang dah tahu guna keyword planner, buat SEO, install wordpress, install plugin, set domain dan hosting.
  6. Orang dah tahu guna Autoresponder .
  7. Orang yang dah ada income affiliate konsisten RM1,000 sebulan..

Kesimpulan

Saya boleh katakan daripada webinar ini banyak yang saya dapat dan dari sini saya bermula juga. Banyak tips-tips dan panduan yang saya dapat. Walaubagaiaman pun ada beberapa kelemahan yang saya nampak, ‘money site’ yang anda bina akan keluar dalam bentuk subdomain, kecuali anda beli domain sendiri dan buat semula setting custom domain kepada subdomain tersebut.

Ini saya lihat anda perlu tambah kos disini iaitu domain RM35. Tapi untuk hasil yang terbaik memang perlu dapatkan domain sendiri. Anda boleh tanya pada otain-otai IM. Saya bagi 4/5 bintang untuk webinar buat duit online melalui internet ini.

Berminat nak turut serta Webinar tersebut? Anda boleh dapatkan ilmu percuma tersebut disini. Webinar buat duit online

Ahhh sebelum saya lupa beliau ada juga kongsikan salah satu money site yang berbahasa malaysia yang dah siap..Ada sesiapa nak tahu tak?

Anda boleh hubungi saya dengan isikan info disini.

15 Comments

  1. ohcikgu March 7, 2015
    • saniyunus March 7, 2015
  2. akubiomed March 8, 2015
    • saniyunus March 9, 2015
    • saniyunus March 9, 2015
  3. Noriza Rahman March 9, 2015
    • saniyunus March 9, 2015
  4. reezluv March 10, 2015
    • saniyunus March 10, 2015
  5. AZENI AHMAD March 11, 2015
    • saniyunus March 12, 2015
  6. muliani April 20, 2015
    • saniyunus April 21, 2015
  7. Arif Luqman August 12, 2015
    • saniyunus August 13, 2015

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam

Blogged.my ping blog