Rahsia Mula Bisnes Online RM2000!

mula-bisnes-online-dengan-MB2000Sebenarnya ramai yang nak mula bisnes online. Ada yang berjaya dan ada yang gagal pada percubaan yang pertama. Hakikatnya ramai yang gagal dari yang berjaya dalam bisnes online. Kita mungkin terbawa-bawa dengan kejayaan yang kita lihat  di dada-dada akhbar tentang kejaayaan usahawan muda menjana ratusan ribu ringgit secara online.

Hakikatnya kita tak nampak sebelum mereka berjaya mereka sudah rebah beberapa kali…

Mereka pernah beli produk  dan banyak yang tersadai dibawah katil dan belakang pintu dan ada yang buat sandal katil pun ada.

Mereka pernah buat fbads dan adwords dan buang ke longkang ratusan ringgit dan ada yang buang ribuan ringgit ke laut.

itik berenang

Itu bahagian yang tak best kita dengar kan? Sama macam kita lihat itik yang berenang diatas air, tapi didalam air, kaki dia perlu mengayuh dan terus mengayuh untuk bergerak…

Sebenarnya untuk Berjaya kita perlu ada asas dan kefahaman yang betul dalam  mula bisnes online.

Anak-anak kita bila ditanya bila besar nanti nak jadi apa?

Ada yang nak jadi doktor, ada yang kata ‘bila besar nanti adik nak jadi PM’ ada yang kata ‘bila kakak besar nanti, kak nak jadi jurutera’ dan macam -macam lagi cita-cita mereka.

Tapi boleh kah semua itu terus terjadi?

Apa yang jelas laluan mereka untuk berjaya, adalah melalui pendidikan yang baik, bermula dari sekolah rendah, sekolah menegah dan seterusnya ke university didalam negara atau ke luar negara.

 

Asas Yang Betul!

Begitu juga dalam mula bisnes online kita kena ada asas yang betul, kalau kita tak boleh buat RM2,00 sebulan secara online, bagaimana nak buat RM200,000 atau RM2,000,000 sebulan?

Untuk info lanjut boleh lihat entri saya yang lepas berkenaan seminar MB2000 yang lepas.

 

Apa yang anda akan pelajari Dalam Seminar ‪#‎MB2000‬

⇒ Bagaimana nak menghadapi perasaan malas dan menangguh, yang melambatkan kejayaan anda

⇒Bagaimana mahu mengatasi perasaan malu untuk berniaga, & berhadapan dengan pelanggan dgn yakin 5 teknik mencari idea produk yang untung besar

⇒Bagaimana mendapatkan jualan dalam masa 48 jam

⇒Bagaimana menambah nilai produk supaya orang sanggup beli dengan harga yang sedikit mahal, walaupun ada pesaing yang letakkan harga lebih murah

⇒Skrip cara menjual dengan mudah (supaya anda tak perlu fikir ayat jualan)

⇒Cara kenalpasti siapa, dan di mana bakal-bakal pelanggan kita berada

⇒Skrip bagaimana mahu mula-mula membuka mulut untuk memperkenalkan idea bisnes

⇒Teknik mencapai ratusan prospek pembeli serta merta

⇒Cara menguji idea bisnes dalam masa 48 jam

⇒Apakah yang akan berlaku jika anda gagal mencari pembeli, dan apakah perkara paling teruk yang akan berlaku?

⇒Teknik pemilihan margin keuntungan untuk supaya lebih cepat mencapai jualan RM2,000 sebulan

⇒Teknik-teknik pemasaran tanpa kos

⇒Strategi pemasaran minggu 1: Teknik Joint Venture JV

⇒Skrip cara memperkenalkan diri anda pada bakal JV (Joint Venture)

⇒Cara buat bakal JV bersetuju dengan anda

⇒Strategi pemasaran minggu 2: Teknik Percuma

⇒Strategi pemasaran minggu 3: Teknik Referral

⇒Teknik pemasaran jangka masa panjang (teknik marketplace, teknik sponsor)

Ini kisah kejayaan salah seorang dari pelajar MB2000.

Kisah Kejayaan Pelajar MB2000

Kalau korang nak turut serta bolehlah hadiri seminar tersebut dibutiran berikut:

Tarikh: 16 Januari 2016
Masa: 08.00 am – 10.30 pm
Lokasi: Global Business & Convention Centre, No. 8, Jalan 19/1, Section 19, 46300 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia.

Updated!

Sungai Petani

Tarikh : Sabtu, 20 Februari 2016
Masa : 09.00 pagi – 10.00 malam
Tempat : Swiss Inn Hotel, Sungai Petani, Kedah, Malaysia

Bangi

Tarikh : Sabtu, 5 Mac 2016
Masa : 09.00 pagi – 10.00 malam
Tempat : MPWS Training Centre, Bangi, Selangor, Malaysia

Shah Alam

Tarikh : Sabtu, 19 Mac 2016
Masa : 09.00 pagi – 10.00 malam
Tempat : Hotel Laman Seri, Shah Alam, Selangor, Malaysia

Kota Bharu

Tarikh : Sabtu, 2 Apr 2016
Masa : 09.00 pagi – 10.00 malam
Tempat : Crystal Lodge Hotel, Kota Bharu, Malaysia

Untuk maklumat lanjut boleh pergi ke laman utama Nasihat Niaga.

Kalau tak sempat boleh ikut serta pembelajaran MB2000 dari rumah korang. Boleh tengok video sambil santai santai minum kopi…

99 Comments

  1. Therina Jopri December 24, 2015
    • saniyunus December 25, 2015
  2. mrhanafi December 24, 2015
    • saniyunus December 25, 2015
      • Hero Borneo December 25, 2015
        • saniyunus December 27, 2015
          • Hero Borneo December 28, 2015
          • saniyunus January 5, 2016
  3. Uncle Zuan December 25, 2015
    • saniyunus December 25, 2015
  4. anuar December 25, 2015
  5. Idea Berita December 26, 2015
    • saniyunus December 27, 2015
  6. saps ibubapa December 26, 2015
  7. Raihanah Ahmad December 27, 2015
  8. Fyda Noh December 27, 2015
  9. Akim December 27, 2015
    • saniyunus December 27, 2015
  10. Etuza December 27, 2015
    • saniyunus January 11, 2016
  11. Etuza December 27, 2015
    • saniyunus January 5, 2016
  12. suri December 28, 2015
  13. hasif December 28, 2015
    • saniyunus January 5, 2016
  14. azrin December 29, 2015
    • saniyunus January 5, 2016
  15. Raihanah Ahmad December 31, 2015
    • saniyunus January 5, 2016
  16. cik tom December 31, 2015
    • saniyunus January 5, 2016
  17. zool December 31, 2015
    • saniyunus January 5, 2016
  18. Hami Asraff January 3, 2016
    • saniyunus January 5, 2016
  19. Noriza Rahman January 4, 2016
  20. Raihanah Ahmad January 5, 2016
  21. Panduan Malaysia January 6, 2016
    • saniyunus January 11, 2016
  22. mrhanafi January 11, 2016
    • saniyunus January 15, 2016
  23. suri January 15, 2016
  24. nikkhazami January 15, 2016
    • saniyunus January 23, 2016
  25. reezluv January 18, 2016
    • saniyunus January 23, 2016
  26. DLSL January 24, 2016
    • saniyunus January 27, 2016
  27. seri nian January 25, 2016
    • saniyunus January 26, 2016
  28. Raihanah Ahmad January 28, 2016
    • anah January 28, 2016
      • saniyunus February 1, 2016
    • saniyunus February 1, 2016
  29. rahimah February 3, 2016
    • saniyunus February 7, 2016
  30. Datin Tyka February 4, 2016

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam

Blogged.my ping blog