Dengan Raymin Ezyjack RJW20U Tukar Tayar Kereta Boleh Sambil Gelak Ketawa!

Mana boleh gelakkan kalau bab tukar tayar ni.  Apatah lagi benda ni jarang-jarang terjadi. Tapi bila dah jadi jenuh juga nak bukar tayar. Kena bawa keluar tayar gantian. Dapatkan peralatan yang betul, itu kalau tak hilang peralatan tu semua, kalau tidak kena pinjam peralatan orang lainlah. Korang kena pastikan peralatan ni sentiasa ada dalam bonet korang.

Masalah yang selalu berlaku bila nak tukar tayar selalunya adalah:

1.Peralatan tidak mencukupi atau hilang.

2.Skru yang dah ketat atau berkarat. Kadang-kadang kena pakai paip nak buka tayar.

3.Memenatkan sebab kena guna tenaga 70 petala langit nak buka tayar ni. Kalau orang perempuan yang buat? Silap-silap tak boleh bukak beb…

Tapi bila aku dok usha-usha member kongsikan tool Raymin Ezyjack yang dia pakai ni menarik pulak. Jom tengok video, akak ni siap tukar tayar sendiri lagi tu..

 

Dengan Raymin EzyJack ia didatangkan dengan beberapa peralatan lengkap untuk anda menukar tayar kereta seperti dibawah:

  • 1 x 12V Automatic Jack
  • 1 x 12V Impact Wrench
  • 1 x 12Ft 6″ Length Cigarette Adaptor Cable4 x Fuse Replacement
  • 2 x Lug Socket (23mm/21mm/19mm/17mm)
  • 1 x User’s manual

Sebab ia didatangkan dengan kotak yang mudah dibawa dan disimpan. Jadi peralatan anda tidak mudah hilang atau tertinggal. Cuma pastikan peralatan korang semua diletakkan semula ditempat yang sepatutnya selepas digunakan.

http://Ia juga mudah digunakan atau dikendalikan hanya tekan sahaja button untuk jack dan turunkan jack. Cuma masa menggunakan Impact Wrench tu koang kena pengang kuat sikit takut dia mudah terlepas.

Apa Kelebihan Menggunakan Raymin Ezyjack ini?

1.Ia mudah digunakan terutamanya bagi remaja dan orang yang kurang upaya seperti kaum wanita atau golongan yang lanjut usia.

2.Ia memang menjimatkan masa. Untuk menukar 1 biji tayar hanya memerlukan lebih kurang 8 minit sahaja. Jadi takdalah kes lewat datang kerja atau lewat nak puch card kan..

3.Menjimatkan tenaga. Ia berfungsi secara automatik, tiada peluh dan tiada keletihan lagi.

4.Lebih selamat terutamanya jika anda perlu menukar tayar dimalam hari.

Selain daripada itu ia didatangkan dengan:

1.1 Tahun Jaminan. Disebabkan pihak Raymin yakin dengan produk yang dikeluarkan mereka berani memberi jaminan untuk setahun.

2. Impact Wrench  dan Automatic Jack didatangkan dengan lampu LED supaya memudahkan anda menukar tayar ketika waktu malam.

3.Rekabentuk yang ringan dan mudah untuk dibawa walau kemana-mana pun.

Apakata mereka yang pernah beli?

Raymin EzyJack ni AWESOME! Memang PUAS HATI. Saya cuba buka nut tayar kete hanya menggunakan kuasa bateri MOTOSIKAL, memang SENANG & BERKESAN. Saya ni mekanik jalanan. Disebabkan box yg kemas dan mudah dibawa, So senang hanya bawa motor ke lokasi breakdown. Sabiq-Penjawat Awam

2 kali tayar pancit dlm seminggu. 1st time kene dekat penang bridge, berjam2 tunggu baru bantuan datang. Lepas tu kene lagi di Klang sebab langgar lubang. Lepas member introduce dgn Jack-ezy, dah tak risau kalau outstation. Tak perlu nak tunggu bantuan lagi. Sambil gelak2 pon boleh tukar tayar, sangat CEPAT dan MUDAH. EzyJack memang terbaik.Hafiz-Engineer

Dah cuba pakai Jack-Ezy ni. Sgt senang dan mudah. Dulu pakai jack manual untuk kereta Kembara saya, mmg tayar boleh buka. Tapi makan masa & tenaga. Sy ni dah 55 tahun, eloklah ada Jack-Ezy. Tak perlu pakai byk tenaga ketika kereta saya dlm kecemasan menukar tayar pancit. Hj Lezan-TNB

 

8 Langkah Mudh Untuk Anda Tukar Tayar Kereta.

Langkah-1-Raymin-Ezyjack

1.Langkah Pertama. Masukkan adapter ke socket 12 V (cigarrete lighter)

 

Langkah-2-Raymin-Ezyjack

2.Langkah Kedua. Sambungkan socket automatick jack dengan plug penyambung.

 

Langkah-3-Raymin-Ezyjack

3.Langah Ketiga. Gunakan alat kawalan untuk mengawal turun naik Raymin Ezyjack.

 

Langkah-4-Raymin-Ezyjack

4.Langkah Empat. Jack kereta anda mengikut ketinggian yang sesuai.

 

angkah-5-Raymin-Ezyjack

5.Langkah Kelima. Sambungkan socket dan plug untuk Impact Wrench.

 

Langkah-6-Raymin-Ezyjack

6.Langkah Keenam. Masukkan extension bit di Impact Wrench.

 

Langkah-7-Raymin-Ezyjack

7.Langkah Ketujuh. Masukkan socket yang sesuai sesuai dengan saiz socket pengikat tayar anda.

 

Langkah-8-Raymin-Ezyjack

8.Langkah Kelapan. Buka skru pengikat tayar dengan menggunakan Impact Wrench. Buat secara bersilang. (diagonal)


6 Perkara Yang Anda Patut Tahu Pasal Raymin Ezyjack

1.Automatic Jack dan Impact Wrench Menggunakan kuasa dari mana?
Kuasa dari socket 12 (cigarrete lighter). Boleh juga disambung terus ke bateri kereta.

2.Berapa torque maximum dan No-Load Speed Impact Wrench?
Torque maximum Impact Wrench ada 380N.m, manakala No-Load Speed adalah 4800rpm.

3.Berapa maximum lifting height untuk RJW dan RJW20U?
RJW15 = 34cm, RJW20U = 42cm

4.Apakah perbezaan antara RJW15 dan RJW20U?
Raymin Ezyjack RJW15 sesuai untuk kereta berketinggian biasa seperti kereta Compact (MyVi/Iris), Sedan (Camry/Perdana/C-Class) dan MPV* (Alza, Exora). Manakala Raymin Ezyjack RJW20U boleh digunakan untuk semua jenis kenderaan termasuk 4×4 (Hilux/Titton) dan juga lori bersaiz 1 tan. Maximum lifting height RJW20U adalah 42cm daripada tanah.

5.Dari manakah produk Ezyjack di buat?
Di import dari kilang yg sama dengan brand terbaik dunia di China dan telah melepasi standard kualiti eropah (CE/EMC/GS). Raymin EzyJack dijamin kualitinya, teknologi ini telah diguna pakai hampir di semua negara-negara maju seperti German, Jepun, dan USA.

6.Berapa lama tempoh jaminan?
Tempoh jaminan untuk Raymin EzyJack adalah 1 tahun. Walau bagaimanapun jika pembeli mempunyai sebarang masalah selepas tempoh jaminan, pihak Raymin masih boleh membantu.

Siapa yang patut dapatkan benda ni?

1.Mereka yang setiap hari berulang alik dari rumah ke tempat kerja. Terutamanya kaum wanita.

2.Mereka yang kerjanya melibatkan travell ke seluruh Malaysia, seperti kerja Jurukur dan Jurunilai.

3.Mereka yang selalu terlibat dengan aktiviti lasak dan outdoor seperti aktiviti pancuan 4 roda 4X4  dan seangkatannya.

4.Mereka yang sudah berumur dan kurang tenaga untuk menukar tayar kereta.

5.Dan sesiapa yang tak nak keluarkan peluh bila tukar tayar kereta.

Memang mudah kalau ada benda ni masa nak tukar tayar kereta pancit nanti. Aku pun teringin juga nak dapatkan satu Raymin Ezyjack ni, sebab dari pengalaman aku dah 4 kali jugalah aku kena tayar pancit, terutama kalau selalu ikut jalan dalam bila nak balik kerja.Kalau korang nak dapatkan boleh lagi dapatkan di RAYMIN EZYJACK.

 

44 Comments

  1. anuar April 22, 2016
    • saniyunus April 26, 2016
      • JebengOtai ™ April 28, 2016
        • saniyunus May 10, 2016
  2. titan April 25, 2016
    • saniyunus April 26, 2016
  3. Hairul Hissam April 27, 2016
    • saniyunus May 10, 2016
  4. oh pt3 April 27, 2016
    • saniyunus May 10, 2016
  5. mrhanafi April 27, 2016
  6. Afif Rayyan April 28, 2016
    • saniyunus May 10, 2016
  7. zool May 1, 2016
    • saniyunus May 10, 2016
  8. Raihanah Ahmad May 4, 2016
  9. Abdul Muizz May 7, 2016
    • saniyunus May 10, 2016
  10. Mahamahu May 9, 2016
    • saniyunus May 10, 2016
  11. ema May 10, 2016
  12. Noriza Rahman May 25, 2016
  13. Khairul Zamri May 29, 2016
    • saniyunus June 4, 2016
  14. Fyna June 2, 2016
    • saniyunus June 4, 2016
  15. rahimah majid June 6, 2016
  16. Zurainny Ismail September 24, 2016
  17. Ira November 30, 2016
    • saniyunus December 11, 2016

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam

Blogged.my ping blog