Mula Bisnes Online Dengan MB2000

mb2000

Mula Bisnes Dengan MB2000

Bagi mereka yang masih baru nak mula bisnes online mungkin tidak mengetahui apa itu MB2000. Bagi anda yang sudah tahu, tahniah anda ada pengetahuan amat bernilai  dalam bisnes online.

Mereka yang baru hendak mula bisnes online, anda masih tercari-cari kepada beberapa persoalan didalam kepala anda. Antaranya adalah seperti berikut:

1.Dimana patut saya bermula?
2.Hendak cari produk atau pelanggan dahulu?
3.Dimana hendak cari produk laku keras dan margin tinggi?
4.Bagaimana nak cari pelanggan yang kelaparan?

Saya boleh katakan MB2000 adalah jawapan kepada anda yang hendak mula bisnes online. MB2000 bermaksud mula bisnes yang menjana RM2,000 sebulan dengan kos yang rendah dalam masa 48 jam

Tahukah anda kenapa ramai yang gagal bila mula bisnes online?

Sebab yang utama adalah kerana mereka ambil masa yang lama untuk mencari bisnes dan peluang yang sesuai, tambahan pula kalau anda cuma ada beberapa extra jam sehari untuk buat bisnes. Maksud saya anda melakukan secara part time.

Hakikatnya memang sukar untuk berjaya kalau anda bekerja full-time dan buat bisnes secara part-time.

MB2000 adalah produk yang dihasilkan oleh tuan Faisal Abdullah. Beliau antara usahawan yang mempelopori bisnes online yang hanya menggunakan platform facebook untuk memasarkan produk beliau.

Antara produk beliau yang telah melahirkan ribuan usahawan yang berjaya hingga ada yang telah menghasilkan jutaan ringgit dengan menggunakan panduan Simple Tapi Power ringkasannya STP.  Beliau aktif mengajar usahawan melalui kelas-kelas beliau seperti Mesin Duit, bengkel Begin Online Marketing dan Shogun Email Marketing seperti yang saya ceritakan dalam entri Review Seminar Pakar Bisnes Online Lejen IM .

Siapa yang menyertai MB2000 akan dibekalkan dengan ilmu dan tools yang betul untuk mencari bisnes yang menguntungkan dan sesuai dengan jiwa anda dalam tempoh 48 jam

Apa yang anda Dapat!

1. 4 Rakaman MB2000 dibahagikan kepada 4 sesi seperti berikut:

Sesi 1: Caria Idea
Sesi 2: Mencari Kepastian
Sesi 3:Perjanjian Berdarah
Sesi 4: Road to RM2,000

Atau anda boleh download terus ke empat-empat  sesi. Jadi anda boleh tonton terus di telefon pintar anda . Atau nak format audio MP3 anda boleh dengar sambil drive atau bekerja.
2.Material/ Handouts.
Anda mesti print supaya anda tak take action bila dah tengok video tu.
Handout untuk 3 sesi sahaja disediakan

3.Group Sokongan STP
Himpungkan 5,000 usahawan yang telah berjaya. Dan ada yang sudah jadi jutawan tapi masih sudi berkongsi ilmu di group rahsia ini.

4.Bonus! 

Rakaman Bengkel Simple Tapi Power (STP) (Yang bernilai RM300)
Handout bengkel STP

 

Sesi 1 MB2000

Sesi 1 MB2000

Sesi Pertama : Cari Idea  Durasi:  2 jam 9 minit
Pilih idea yang akan selesaikan masalah orang dan yang paling menguntungkan.
Anda akan dibantu bagaimana nak cari idea bisnes yang anda boleh buat.

sesi-2-mb2000

Sesi 2 MB200

Sesi Kedua : Mencari Kepastian     Masa: 3 jam 26 minit
Anda akan belajar Validate produk yang anda pilih dan test dalam masa 48 jam. Anda akan buat beberapa task untuk buat kepastian bisnes yang anda pilih. Cari bakal pembeli anda tanpa keluarkan kos.

Sesi 3 MB2000

Sesi 3 MB2000

Sesi Ketiga: Perjanjian Berdarah     Durasi: 2 jam 19 minit
Anda dikehendaki membuat laporan aktiviti anda. Anda dikehendaki memilih  1 sahaja idea bisnes anda dan anda perlu fokus pada idea tersebut. Belajar mencari pembekal dan anda perlu pastikan pembekal yang bagus dari segi harga, servis dan stok.
Anda juga akan belajar asas pemasaran online untuk mencari beberapa puluh/ratus pelanggan pertama anda.

Sesi 4 Mb2000

Sesi 4 Mb2000

Sesi Keempat: Menuju RM2,000 Sebulan Durasi Video: 2 Jam 32 minit
Dihidangkan segala strategi, taktik, pemasaran, ilmu penulisan, rahsia. Anda juga dibekalkan dengan peta halatuju bisnes anda supaya anda tidak keliru dan sesat ditengah jalan.

 

Pada pendapat saya orang yang baru nak mula bisnes online, orang yang masih samar atau masih berjalan dalam gelap memang patut dapatkan MB2000. Semuanya ditunjukkan dengan jelas lagi terang.

Orang yang dah stabil dan memang dah buat puluhan ribu dalam bisnes online memang tak wajar dapatkan MB2000. Bagi mereka yang nak beli dan tak ambil tindakanpun saya cadangkan anda jangan ambil MB2000. Sebab ia akan jadi tukun dalam komputer anda.

Penerangan dan pengetahuan Faisal Abdullah memang sempoi dan mudah difahami.

Jika ia sesuai untuk anda saya cadang anda dapatkannya di  MB2000 

Lihat apa kata peserta yang sudah menghadiri MB2000

 

8-sale-dalam-6-hari

76-order-shawl-dalam-sehari

200-pm-berderu

 

Atau anda boleh ikut serta Seminar MB2000 pada 11, 18 dan 25 April 2015. Lokasi adalah berbeza pada ketiga-tiga tarikh.

Dengar kata tiket murah dan laku macam pisang goreng  panas. Dan pisang ini makin mahal bila nak habis..

Anda boleh sertai seminar tersebut disini  –> Seminar MB2000 Live  psssss  jangan beritahu orang ya…. ada 4 video percuma bisnes disana…

  1. 4 Cara Buat Jualan dalam masa 48 jam
  2. Jangan Cari Produk Cari Idea Bisnes
  3. Cara Perkenalkan Produk
  4. Cara Kembangkan Bisnes

Sila lawati Seminar MB2000 Live

seminar-mb2000

Seminar Mb2000 Live

 

48 Comments

  1. Hero Borneo March 12, 2015
    • saniyunus March 13, 2015
  2. reezluv March 13, 2015
    • saniyunus March 13, 2015
  3. islam di dadaku March 13, 2015
    • saniyunus March 13, 2015
  4. Dr Fattah March 14, 2015
    • saniyunus March 14, 2015
  5. ahmadyani March 14, 2015
    • saniyunus March 15, 2015
  6. akubiomed March 15, 2015
    • saniyunus March 15, 2015
  7. Ikhwan Fahmi March 15, 2015
    • saniyunus March 18, 2015
  8. mrhanafi March 16, 2015
    • saniyunus March 17, 2015
  9. zool March 17, 2015
  10. Manan Qayyim March 17, 2015
    • saniyunus March 17, 2015
  11. Syahril Hafiz March 17, 2015
    • saniyunus March 17, 2015
  12. seri March 17, 2015
  13. Aya March 17, 2015
    • saniyunus March 18, 2015
  14. SuperNifz March 18, 2015
    • saniyunus March 18, 2015
  15. Azeni Ahmad March 22, 2015
  16. suri March 24, 2015
    • saniyunus March 24, 2015
  17. BESTMobile Malaysia March 26, 2015
    • saniyunus April 12, 2015
  18. muliani April 20, 2015
    • saniyunus April 21, 2015
  19. Mohd Asyrin Bin Adnan June 14, 2015
    • saniyunus June 15, 2015
  20. Uncle Zuan July 4, 2015
    • saniyunus July 5, 2015
  21. Raihanah Ahmad October 16, 2015
    • saniyunus October 16, 2015
  22. Adzrif Sidek October 18, 2015
    • saniyunus October 18, 2015
  23. Pingback: Contest Review Lynk.my 2015 - saniyunus.com November 27, 2015
  24. pakar seo muda February 22, 2016
    • saniyunus February 23, 2016
  25. Faza April 13, 2016

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam

Blogged.my ping blog