Lelaki ni Tapau RM400,000 Dalam Masa 2 Bulan Di Market Antarabangsa

kedai-online-shopify

Memang gempak kan kalau dapat buat kedai online dan tapau USD94,000 dalam masa hanya 60 hari sahaja. Tapi yang uniknya mereka tak perlu ada produk pun semuanya dari pihak ketiga dalam erti kata secara dropship aje. Nampak macam mudah aje diorang ni tapau duit USD kan? Dan mereka ni lakukan semuanya dari kosong,  ya bermula dari daftar kedai , cari niche, dapatkan produk, supplier sehnggal terima bayaran.

Tiga lelaki dari Terengganu ini telah tunjukkan semangat Malaysia Boleh dengan melakukan bisnes tanpa perlu menjawap Whastapp, SMS mahupun PM di Facebook/ Instagram. Memang meletihkan bila buat bisnes yang kita kena selalu layan setiap pertanyaan pelanggan, tapi itulah trend yang tengah hangat di Malaysia. Tak percaya tanyalah member-member yang sedang bisnes online. Kalau tempahan sikit memang boleh kendalikan sebelah tangan aje kan? Tapi kalau sehari order dah ratus-ratus boleh ke lagi buat macam tu ?

Apa yang mereka lakukan adalah dengan menggunakan  sistem ecommerce yang ‘cloud base” iaitu SHOPIFY. Mengikut laman sesawang SHOPFIY lebih daripada 243,000 kedai online telah dibina dengan sales yang dijangka mencecah 370 juta untuk tahun 2017.

Betulkan diorang ni collect RM400,000. Hah tengok kat bawah ni diorang punya statement. Hari-hari riban-riban dalam USD pulak tu.

testimoni-shopievo

 

Jadi mereka dah buktikan memang boleh buat duit dalam USD, ‘Infact” sedang berjalan pun, cum sekarang ni mereka telah keluarkan panduan untuk kita follow step by step apa yang mereka lakukan. Panduan SHOPIEVO mengajar kita  dari pilih niche hingga terima bayaran dari pelanggan. Memang mengujakan bila tengok USD kat depan tu..

panduan-shopievo

Apa Yang Ada Dalam Panduan SHOPIEVO tu?

Panduan SHOPIEVO akan mengajar anda bagaiamana nak setup kedai online anda dari A hingga Z dan ia  telah dibahagikan kepada beberapa kepada beberapa modul utama seperti berikut.

1.Fasa Pembangunan Mengandungi 12 Tutotial
Ia terdiri dari proses anda untuk Setup kedai online anda dari daftar Shopify, pemilihan niche, pemilihan produk untuk kedai dan setting thema kedai anda. Bentuk tutorial didatang dalam bentuk video dan PDF format. Anda hanya ikut dan tandakan langkah/ tutorial yang sudah anda laksankan.

2.Fasa Teras  Mengandungi 12 Tutorial
Ia merangkumi teknik mencari trafik melalui Facebook Ads daripada asa kepada advance. Bab ini paling penting dan teknik, jika anda tak pernah gunakan facebook ads mungkin akan tercari-cari sedikit, paling tidak pun kena faham term-term dan bahagian yang penting yang perlu dan penting untuk anda tahu.

3.Fasa Kestabilan Mengandungi 4 Tutorial
Ia mengandungi tutorial bagaimana melakukan facebook ads retargeting, email marketing ecommerce secara asas dan lanjutan.

4.Case Study.
Mengandungi 2 casestudy. Casestudy 1 adalah untuk pakej Basic sahaja dan Casesudy RM245,1000 Dalam Masa 2 Bulan untuk mereka yang membeli pakej PRO.

5.Pakej Pro Shopievo Mengandungi 6 Tutorial
Untuk pakej pro ia ditambah lagi dengan beberapa tutorial lain sepert Fb Advance VVA, Google adsense syndicate, RED Platinum, Pro Bisnes T Shirt, Tools/Apps tambahan Power untuk bisnes anda, FB ads Monster dan Super Sniper Target Ads.

6.Bonus-Bonus Yang Menarik

1.Pakej Basic
1500 Hot Niche-basic template email abandonment cart dan Insta Evo Market.

2.Pakej PRO
Bonus 2i Senarai Lubok supplier, software VA dan Koleksi Design T-shirt (PSD File).

7.Group Support Facebook.
Group ini akan diasingkan mengikut pakej yang anda beli. Group yang akan membantu anda membina kedai  online sampai siap.

Kalau nak beli boleh klik link dibawah:

Red-S

tempah shopievo

Produk Ni Bagus Ka?

Mengikut harga yang dicadangkan untuk pakej Basic berharga RM325  dan pakej PRO RM497. Jadi harga dia memang premium, kalau korang betul betul serius dan ada pengalaman teknikal asas seperti pemasangan blog wordpress, dari cari domain dan hosting hingga install plug-in. Anda juga kena ada asas dalam Facebook Advertisment. Maksudnya anda pernah jalan iklan, buat split test dan tuning iklan dan familiar dengan term-term dan setting-setting yang bersesuain.

Aku tak kata benda ni senang, lepas korang dah setup kedai, korang kena tahu nak jual produk apa dan kena cari supplier produk yang korang nak jual tu dan deal dengan diorang, dari segi kuantiti, shipping dan sebagainya.

Daripada segi modul yang dia sediakan aku rasa dah lengkap, cuma aku tak pasti dia ada software untuk skodeng saingan yang jual produk sama atau tengah hot kat market jadi kita boleh tiruvasi dan buat lebih bagus dari saingan kita. Sebab aku pernah jumpa produk Mat Salleh yang jual software yang boleh check produk tengah Trending, spy di Amazon, Ebay, Facebook dan AliExpress. Jadi dengan ada tool ini kita tak perlu susah-susah nak bersaing dan buat produk yang permintaan dia suam-suam kuku. Boleh tengok software itu kat SINI. Harga kalau yang subscribe bulanan USD97/ RM400 kalau Yearly USD497/RM2045. Tapi aku bagi tahu siang-siang memang ada Upsell dan Downsell bila nak check out nanti. Kemungkinan sesetengah module kena beli sebagai upsell..

So terpulang pada koranglah kalau nak beli panduan Shopievo ini. Sudah tentu korang kena keluar modal untuk beli pakerj panduan Shopievo ini lepas tu kena standby duit untuk register dan payment untuk shopify pulak, tapi jangan takut dia ada bagi 14 hari trial dulu, selepas itu baru kena start bayar.. Nanti aku akan buat satu entri lagi, FAQ berkenaan Shopify yang korang kena tahu.

Pada pendapat aku kalau korang saja-saja nak beli dan simpan aku cadang tak payah lah beli. Sebab aku tahu dari 100 orang yang beli hanya 10-30% sahaja yang buat dan dapatkan hasilnya. Tapi kalau korang serius, korang boleh grab pada button tempahan kat atas tu.

Anyway kalau korang nak maklumat lanjut boleh dulu DOWNLOAD Ebook  Percuma 5 Sebab Kenapa Ecommerce Boleh Gandakan Jualan Anda. Harap-harap ia dapat buka mata korang nanti.

>>DOWNLOAD EBOOK PERCUMA<<

ecover-ebook-percuma-shopievo

31 Comments

  1. Raihanah Ahmad March 15, 2016
  2. onlajer March 15, 2016
    • saniyunus March 15, 2016
  3. sabree hussin March 15, 2016
    • saniyunus March 18, 2016
  4. Adam March 15, 2016
    • saniyunus March 18, 2016
  5. Umiadam March 16, 2016
    • saniyunus March 18, 2016
  6. titan March 17, 2016
    • saniyunus March 18, 2016
  7. zool March 21, 2016
    • saniyunus March 24, 2016
  8. Noriza Rahman March 29, 2016
  9. semak saman March 30, 2016
  10. Rivai Morhan April 2, 2016
    • saniyunus April 12, 2016
  11. JomJalan April 4, 2016
    • saniyunus April 12, 2016
  12. Andre April 9, 2016
    • saniyunus April 14, 2016
  13. Aryn Fadz Lee April 13, 2016
    • saniyunus May 10, 2016
  14. MySemakan April 30, 2016
    • saniyunus May 10, 2016
  15. MYIPTV Malaysia May 1, 2016
    • saniyunus May 10, 2016

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam

Blogged.my ping blog