17 Sebab Anda Perlu Belajar FB Ads

Khas untuk ushawan bisnes facebook!

Belajar Fb Ads? Korang yang tak biasa dengan fb ads mungkin tertanya-tanya apa kebendanya fb ads itu? Fb Ads adalah singkatan bagi Facebook Advertising..dalam Bahasa Melayu, adalah  Pengiklanan Facebook.

Facebook menyediakan ruang untuk pengiklan untuk mengiklankan produk, servis, komuniti mereka dan sebagainya kepada jutaan pengguna Facebook berdasarkan kepada data berikut;

  • data geografi (di mana pengguna FB berada),
  •  data demografi (umur, jantina dan status pengguna FB) ,
  •  data sosiografi (apa yang pengguna FB suka), dan juga
  •  data sosiografi (hubungan antara seorang pengguna FB dengan pengguna FB yang lain
    yang telah sertai mana-mana fanpage atau group).

Berikut adalah contoh iklan fb ads yang anda mungkin tak perasan ada di wall facebook anda..

belajar-fb-ads-dekstop-palacement

Contoh Iklan di Desktop

belajar-fb-ads-side-bar-placement

Contoh Iklan di Side Bar

Aku masih gunakan pengiklanan ini terutamanya untuk memasarkan produk  baru secara online. Korang perasan tak iklan kat atas ni. Lazada guna, Amazon guna dan peniaga kecil pun guna. Aku kongsikan sedikit kenapa korang yang nak bisnes di facebook kena belajar fb ads

17. Sebab Anda Perlu Belajar FB Ads

1.Persaingan yang tinggi. Sebab ramai sangat peniaga di facebook. Kalau anda biasa-biasa anda akan ditelan ombak yang ganas.

2.Perang harga yang berleluasa. Orang berniaga turunkan harga anda pun ikut turun harga. Siapa yang modal kecil akan mati kelemasan…

3.Selalu buat silap dengan menjual produk syok sendiri. Tiada permintaan atau produk yang sudah ketinggalan..Sepatutnya jual produk laku keras.

4.Anda buat iklan tetapi capaian iklan yang rendah. Iklan jalan macam siput babi.. Tunggu berjanggut iklan tak jalan-jalan

5.Anda buat iklan tetapi kos iklan fb ads anda mahal. Mat Zuki suka cekik darah, satu klik RM0.80 sen. Macam mana nak klik rendah?

6.Anda mempunyai facebook fanpage dan mempunyai fan yang ramai tapi jualan ciput aje.

7.Jika anda jual produk yang masih baru dan tiada carian kata-kunci di google search.

Anda tengok alat jimat minyak dibawah ni.

Alat Jimat Minyak Fuel Shark

Alat Jimat Minyak Fuel Shark

Tengok berapa carian di Google Keyword Planner. Sikit kan.. Jadi kenalah guna fb ads untuk tarik pelanggan.

alat-jimat-minyak-keyword-panner

Carian Alat Jimat Minyak di Adwords Keyword Planner

8.Anda tak tahu nak buat pemasaran database dan  kumpul list dengan fb ads. Ingat senang tak percaya cuba lah buat..

9.Anda tak tahu untuk buat seo dengan berblogging. Maksudnya dalam carian anda duduk di laman yang pertama dalam carian google.

10.Anda tak tahu produk  yang laku keras. Dibongkarkan lubuk-lubuk supplier produk laku keras. Biasa boleh jana 5-6 angka dari lubuk ini.

11.Anda yak tahu nak buat iklan pukau tahap maksima dan buat prospek tak sabar-sabar nak bagi duit kat kita.

12.Anda dah buntuk dan tak tahu kaedah alternatif untuk atasi pesaing anda untuk dapatkankos iklan yang murah, capaian tinggi dan tinggi coversionya.

13.Anda tak tahu teknik integrasi facebook dan email marketing. Inilah rahsia mesin duit anda! Anda tidur dan biar robot ambil tempahan anda.

14.Anda tiada pengetahuan buat teknik Integrasi facebook dan blog marketing. Teknik tarik rambut dalam benang. Teknik ini boleh bantu anda dapatkan hingga 0.6 sen perklik (lagi murah O00 dari 1 sen)

15. Anda tak tahu nak buat gambar yang menyentap emosi prospek anda. Ada 3 teknik semuanya..

16.Tips-tips rahsia belakang tabir bisnes difacebok yang patut anda tahu. Ia bakal bantu anda tingkatkan jualan ke tahap luar biasa.

17.Anda tak tahu bagaimana nak laverage bisnes anda. Bagaimana buat kerja 1 kali tapi dapat sales berkali-kali. Ia boleh bantu anda jimatkan kos pemasaran hingga 1000%.

Tengok apa kata brader kat bawah ni . Dia pergi seminar fb ads missing chapter F aje. Bukan pergi advance kelas pun tapi boleh buat sales sampai 1 juta.

seminar-fb-ads-missing-chapter-f-testimoni

Seminar Fb Ads Missing Chapter F 2014

So korang nampak tak? Khusus kepada peniaga facebook yang nak pergi jauh anda perlu belajar fb ads untuk mahir. Aku syorkan korang datang seminar fb ads missing chapter F 2015. Memang berbaloi.

 

40 Comments

  1. Kakzakie Purvit February 4, 2015
    • saniyunus February 4, 2015
    • parfum laundry January 9, 2017
      • saniyunus January 9, 2017
  2. zumal February 4, 2015
  3. paridah ishak February 4, 2015
    • saniyunus February 4, 2015
  4. Adam Roslan February 4, 2015
    • saniyunus February 4, 2015
  5. ohcikgu February 5, 2015
    • saniyunus February 5, 2015
  6. akubiomed February 5, 2015
    • saniyunus February 5, 2015
  7. Dr Fattah February 6, 2015
    • saniyunus February 6, 2015
  8. reezluv February 7, 2015
    • saniyunus February 7, 2015
  9. rohaiza yunus February 8, 2015
    • saniyunus February 8, 2015
  10. sutopo sasuke February 9, 2015
  11. mohdridzwan February 11, 2015
  12. Mus February 13, 2015
    • saniyunus February 13, 2015
  13. ikhwan February 15, 2015
    • saniyunus March 10, 2015
  14. Mek ila Jual Vitamin March 4, 2015
    • saniyunus March 4, 2015
  15. muliani May 16, 2015
    • saniyunus May 17, 2015
  16. Abang Hasan August 28, 2015
    • saniyunus August 29, 2015
  17. sabree hussin September 15, 2015
  18. Vimax Asli April 19, 2016
  19. Gps Tracker May 2, 2016
  20. Halim Nadzeri September 13, 2016

Leave a Reply

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam

Blogged.my ping blog